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di Rosetta Ravasi |
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A
tavola gli occhi di ciascun commensale sono sul piatto esigenti per la
giustizia distributiva! A far buono il minestrone è il lardo pestato con
un po’ di prezzemolo. Nei
nostri tempi di abbondanza e di consumismo c'è meno fame e non si
apprezza il cibo. |
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Commento
di Carlo Valli "I quaderni del Portavoce n. 3" Come si Viveva -
La storia autentica dei nostri nonni
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S'eri
adrée a trià àj e erburen cunt
un masnen e
pensavi a quant i nost mamm i
a triavan fen fen cunt
la mèsalüna o 'l curtèl, soeul
pestalart da lègn insèma
a 'n poo da lart da purscèl. E
quant era quasi cott 'l
riis dal minestron 'na
pestata da lart e erburen s'giacada
dent a l'oeultim mumenten. Toeucc
in giir a sta minestra inscé buna, ogni
voeugn danans da la sua tasìna sbignavum
se voeugn gha l'era pusé piena e
la pagura da vansan no un cicen da
mangia freègia a la matina quant
vignivum a ca da mèsa prima, ma
fava sbignà 'n dal pignaton a res'c da scutàss cul foeum
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