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di Rosetta Ravasi |
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fotografia tratta dal Presepe di Sabbioni | ||
La mamma è ricordata nel momento classico in cui si prepara il cibo fondamentale per la fame della numerosa nidiata. È un quadro insolito, ma tanto realistico: è una poesia nuova, forse finora non guardata. La metrica ed il ritmo della poesia segue la fatica di chi, sudato al fuoco, rimesta la polenta. |
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Commento
di Carlo Valli "I quaderni del Portavoce n. 3" Come si Viveva -
La storia autentica dei nostri nonni
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Quant la mia mama, ma regordi bee, la sa metiva adree a fa la pulènta 'n dal stagnaa da ram tacaa 'n soeu la cadèna del camén, cunt maistà, la pariva adrée a fa 'n quei coss da dué fa bee. La farina la sedasava, 'n d'una scatula la metiva, pò, piaa piaa, la fava tremà la maa, e la fava indà 'n da l'acqua buienta sempar piaa, piaa, per no fa i fraa. Cunt l’oltra maa la manegiava la canèla sempar da cal vèrs in giir 'l stagnaa e da sott a sura per quaranta minoeutt o anca un'ura. E in sta pulènta 'n poo moola i balon sa vidiva vignè soeu e s'ciupà e 'n quei sbrufadèll saltava soeu i maa. "Stii indree bagaj gh'è i sbrufadej" ma disiva a neougn; ma per no fam vidè ca la gh'era 'l magon dal dispiesé da vèch apèna sta poeura pulènta per sira e mesdé
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