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di Rosetta Ravasi |
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Pulènta
e casoeula è il piatto caratteristico milanese. Quanta fame, e che
miseria di companatico! C'era anche l'aggiunta delle motivazioni per tanta
scarsità: assicurare la testa e lo stomaco leggeri per la scuola e per il
lavoro! |
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Commento
di Carlo Valli "I quaderni del Portavoce n. 3" Come si Viveva -
La storia autentica dei nostri nonni
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Quant
s'eri una s'ciatèla quasi
ogni sira mangiavi
pulènta e casoeula cun
dent 'l cigutén i
cudich e i custaol. E
puciavi la pulènta in
la broeuda di vers perchè
per vèss asée la
fèta da cigutén l'era
trasparènta quasi
toeutt oss eran
i custén e
di cudich san vidiva 'n
quei tuchelén. Bagaj
fii cumpasina, la
disiva la regiura sanò
dumaa matina ghi
'l coo pesant a scoeula. Fii
cumpasina omm perchè
inda a laurà duii
no vèss sufegàa. E
pucia sta pulènta in
la broda di vers che
'n poo d'uduu la sent di
cudich, di punten e
de ciguten.
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